Pašreiz esat atvēruši iepriekšējo lapas versiju - un tāpēc informācija var būt novecojusi. Ieteicams skatīt jauno lapas versiju: www.cesis.lv.

    
              LV    RUS    ENG    GER    Svētdiena, 2019.gada 17.novembris   Vārda dienu svin: Hugo, Uga, Uģis
  
 Par Cēsu novadu
 Pašvaldība
 Tūrisms
 Sociālā palīdzība
 Kultūra
 Izglītība
 Sports
 Uzņēmējdarbība

















Top.LV

Latvijas Reitingi







2012.gada 10.februāris  


Cēsīs top koncertzāle un jauna mājvieta mūzikas vidusskolai

Lai realizētu daudzfunkcionālā centra „Vidzemes mūzikas un kultūras centrs” izveides īstenošanu, rekonstruējot ēku Raunas ielā 12, Cēsīs, Cēsu novada pašvaldība īsteno projektu saņemot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu no divām aktivitātēm – 3.4.3.1. „Nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionālo centru izveide” un 3.6.1.1. „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”.

2011.gada 20.jūnijā tika parakstīts līgums ar AS „UPB” par būves Vidzemes mūzikas un kultūras centra izbūves, rekonstruējot ēku Raunas ielā 12, Cēsīs, būvdarbiem.

Būvniecības līguma kopējā summa ir 7 887 939,12 LVL ar PVN 22%, kura tiek sadalīta atbilstoši būvapjomiem, kas iekļauti atbilstoši būvprojektā paredzētajām aktivitātēm un apjomiem 3.4.1.1. un 3.6.1.1. 

Šovasar noslēgtais līgums par Cēsu kultūras nama ēkas pārbūvi paredz, ka 2013. gada beigās durvis vērs Vidzemes mūzikas un kultūras centrs — daudzfunkcionāla koncertzāle 815 vietām, kā arī telpas Cēsu mūzikas vidusskolai. Šobrīd ir uzsākti pirmie darbi, lai šo mērķi sasniegtu.

Būvprojekta autori tehniskā projektā ir piedāvājuši maksimāli saglabāt izmantojamās esošās būves struktūras (konstruktīvās sienas, jumta koka struktūru utt.), taču racionāla plānojuma vārdā paredzēts nojaukt pagalma korpusu, tā vietā būvējot jaunu. Plānojuma ziņā projektējamo apjomu var sadalīt četros blokos:

1. bloks — fasādes ēka Raunas ielas pusē

Raunas ielas apjomā būs izvietota Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskola, tāpēc esošā galvenā ieeja no Raunas ielas puses turpmāk kalpos galvenokārt skolas vajadzībām. Pirmais stāvs pēc arhitekta ieteikuma ir atvēlēts mākslas galerijai un kafejnīcai, kas darbojas gan uz Raunas ielas pusi, gan arī pret koncertzāles vestibilu. Pirmajā stāvā ir arī mūzikas skolas bibliotēkas telpas. Šajā blokā plānotas divas kāpņu telpas, kas vijas ap liftiem, viena — skolas vajadzībām, bet otra — koncertzāles apmeklētājiem. Visos stāvos skolas zona ir nošķirama no pārējā kompleksa, ļaujot mūzikas skolai darboties netraucēti.

2. bloks — jaunbūve pret Raunas un Izstādes ielas stūri

Jaunbūve pret Raunas un Izstādes ielas stūri iecerēts izvietot kultūras pārvaldes un kultūras centra biroju telpas. Jaunbūvējamais ielu stūra apjoms cieši sakļaujas ar esošajiem skvēra kokiem, tiek veidots kā tornis, kas nosacīti atgādina koku. No ārpuses tiek paredzēta vertikālu koka žalūziju sistēma ar dažādu ribojuma intensitāti, kas nodrošina apēnojumu un pasargā iekštelpas no pārkaršanas saulē. Caurspīdīgais un gaisīgais fasādes risinājums nosacīti veido koka vainagu.

3. bloks — zāles apjoms ar jaunbūvējamām sānu galerijām

Pagalma korpusu, kurā atrodas esošā zāle, paredzēts nojaukt grūti izmantojama, blīva konstruktīvo sienu plānojuma dēļ, atbrīvojot vietu brīvam, atklātam un ērti izmantojamam plānojumam.

Projektētā lielā zāle tiek plānota divām pamatizmantošanām:

§  Klasiskā koncertzāle ar lielu reverberācijas laiku,

§  Universāla izmantošana — konferences, dažāda rakstura priekšnesumi, apskaņošanas koncerti, balles utt. — ar atbilstošu reverberācijas laiku.

Divus atšķirīgos akustiskos režīmus iecerēts panākt, paredzot būves tilpumus, kas tiek pieslēgti vai atslēgti (atkarībā no izmantošanas vajadzībām) zāles apjomam.

Bloka tālākajā malā zem skatuves izvietojas mazā zāle (teātra zāle). Apjoma pirmajā stāvā ir galvenā ieeja koncertzālē un stāva ievērojamāko daļu aizņem centrālā halle ar garderobēm. Centrālo halli ir paredzēts veidot iespējami atklātu, lai tajā varētu organizēt arī pasākumus, kā arī izstādes. Gar skvēru ieprojektēta plaša vitrīna, kurā izvietojas biļešu kase, kā arī mūzikas instrumentu veikala ekspozīcija. No centrālās halles ir izeja uz iekšējo pagalmu.

4. bloks — pagalma jaunbūve

Ziemeļaustrumu daļā koncertzāles blokam pieslēdzas atsevišķs piecu stāvu apjoms, kurā izvietotas galvenokārt mākslinieku telpasTe plānota mākslinieku un personāla ieeja, kā arī tehniskās piegādes zona un saimniecības pagalms. No Izstādes ielas projektēta iespējami plaša piebrauktuve, tās tiešā tuvumā plānota dekorāciju noliktava un darbnīcas, kā arī pacēlāja platforma.

Zāļu ietilpība

Koncertzāles ietilpība ir sekojoša:

§  zālē maksimālais vietu skaits — 504

§  balkonā vietu skaits kopā ar kori — 311

§  kopā maksimālais vietu skaits — 815

Mazā zālē vietu skaits — 100
Ērģeļu zālē vietu skaits — 99

 

Kultūras centra rekonstrukcijas projektu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds no vairākām aktivitātēm: „Nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionālu centru izveide”, kuras ietvaros apstiprinātais finansējums ir  4 116 210,66LVL, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 3 489 568,48 LVL, valsts budžeta dotācijas apmērs pašvaldībai 184 741,86 LVL, kā arī no aktivitātes 3.6.1.1. „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”, kuras ietvaros piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 5 401 576 lati.

 

Informācija sagatavota, izmantojot http://www.a4d.lv lapā publicēto tehniskā risinājuma aprakstu, tehniskā projekta datus un projekta informāciju.

Informāciju sagatavoja:

Laine Madelāne

Cēsu novada pašvaldības

Attīstības plānošanas nodaļas

Projektu vadītāja

Tālr.64124702

 



Atpakaļ...



     Aktualitātes

     Pasākumi




     Ziņu arhīvs
 




















© Cēsu novada pašvaldība, Bērzaines iela 5, Cēsis, Cēsu novads, LV-4101, tālrunis 64161800, fax 64161801, e-pasts: iac@dome.cesis.lv. izstrādāts: evolution.lv