Pašreiz esat atvēruši iepriekšējo lapas versiju - un tāpēc informācija var būt novecojusi. Ieteicams skatīt jauno lapas versiju: www.cesis.lv.

    
              LV    RUS    ENG    GER    Svētdiena, 2019.gada 15.decembris   Vārda dienu svin: Johanna, Hanna, Jana
  
 Par Cēsu novadu
 Pašvaldība
 Tūrisms
 Sociālā palīdzība
 Kultūra
 Izglītība
 Sports
 Uzņēmējdarbība

















Top.LV

Latvijas Reitingi







2009.gada 17.marts  


Cēsīs raudzēs Ulmaņlaiku kvasu

Informācija medijiem

2009. gada 17. marts

 

 

 

Tagad Latvijā – dabīgi raudzēts Ulmaņlaiku kvass

 

Jau vienpadsmit gadsimtus kvasu pasaulē uzskata par vienu no veselīgākajiem slāpes veldzējošiem dzērieniem. Arī Latvijā kvass jau daudz gadu desmitus ir ļoti iecienīts bezalkoholiskais dzēriens – lai cik arī atšķirīgi būtu abi dzērieni, kvass ir otrs populārākais veldzējošais dzēriens pēc kolas.

Kvasa segmentam Latvijas tirgū ir nozīmīga vieta starp bezalkoholiskajiem dzērieniem (pēc The Nielsen Company datiem, 2007. gadā kvasa patēriņš bijis aptuveni 7 litri uz cilvēku). Šobrīd Latvijas kvasa tirgu var sadalīt divās daļās – raudzētie kvasi un neraudzētie kvasi. Raudzētā kvasa īpatsvars tirgū ir ievērojami mazāks, jo lielākā daļa tirgū esošo kvasu ir ražoti izmantojot iesala ekstraktu, nevis gatavoti dabīgā rūgšanas procesā.

 

„Cēsu alus, attīstot savu produktu piedāvājuma klāstu, izvēlējies Latvijas patērētājiem piedāvāt kvasu, kas ir gatavots dabīgā rūgšanas procesā. Īpaši raudzēts maizes kvass pagaidām tiks brūvēts Cēsu alus mātes kompānijas Olvi Oyj grupas uzņēmumā „Lidskoje pivo” Baltkrievijā. Pārņemot Baltkrievijas pieredzi un sasniedzot noteiktus apjomus, kvasa ražošana ar laiku tiks uzsākta arī Cēsīs. Kvasa ražošanas tradīcijas Baltkrievijā ir ar ļoti senu vēsturi un iekoptām tradīcijām, tādēļ esam gandarīti, ka varam izmantot mūsu grupā ietilpstošo uzņēmumu ražošanas kapacitāti un piedāvāt arī Latvijas patērētājiem augstvērtīgas kvalitātes kvasu,” stāsta AS „Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone Zatlere. 

 

Akcentējot Cēsu alus piedāvātā kvasa izcilās kvalitātes īpašības, produktam piešķirts īpašs, asociatīvs nosaukums „Ulmaņlaiku kvass”. Neraugoties uz to, ka Ulmaņlaiku periods netiek viennozīmīgi vērtēts no Latvijas vēstures ekspertu viedokļa, tieši Ulmaņlaiki lielai sabiedrības daļai saistās ar pārtikas produktu augstvērtīgu garšu un kvalitāti. Tādēļ Cēsu alus piedāvātā kvasa ambiciozais nosaukums, raksturo produkta izcilās un nemainīgās kvalitātes īpašības. Arī veidotajā produkta reklāmas videoklipā tiek attēlots bijušais Latvijas valsts prezidents Kārlis Ulmanis, kas latviešu patērētājam radīs asociatīvu un emocionālu sasaisti ar produkta augsto kvalitāti.

 

„Esam pārliecināti, ka Ulmaņlaiku kvass ierindosies starp Latvijā populārākajiem augstākās klases kvasiem, turklāt, tas tiek piedāvāts par konkurētspējīgu cenu šajā segmentā – līdz ar to plānojam šogad pārdot aptuveni miljons litru”, uzsver E. Sietiņsone Zatlere.

 

            Ulmaņlaiku kvass tiek gatavots pēc tradicionālas metodes, tādēļ šajā produktā var būt līdz 0,5 % alkohola. Dabiskas rūgšanas gaitā radies iespējamais alkohola procents nepadara dabiski raudzēto kvasu par alkoholisku dzērienu, līdz ar to uz Ulmaņlaiku kvasu neattiecas alkoholiskajiem dzērieniem noteiktie ierobežojumi par produkta atrašanās vietu un tirdzniecības aizliegumu. Ulmaņlaiku kvass ir bezalkoholisks dzēriens un to var lietot uzturā bez ierobežojumiem, tā iedarbība uz cilvēka organismu ir līdzīga kā kefīram un skābputrai, kas turklāt regulē zarnu trakta darbību un neļauj vairoties kaitīgiem mikrobiem.

Ulmaņlaika kvass jau pieejams lielākajās Latvijas tirdzniecības vietās.

 

 

Papildus informācija:

Agita Baltbārde

AS „Cēsu alus” Sabiedrisko attiecību vadītāja

agita@cesualus.lv

Tālr. 67511390; 29133073



Atpakaļ...



     Aktualitātes

     Pasākumi




     Ziņu arhīvs
 




















© Cēsu novada pašvaldība, Bērzaines iela 5, Cēsis, Cēsu novads, LV-4101, tālrunis 64161800, fax 64161801, e-pasts: iac@dome.cesis.lv. izstrādāts: evolution.lv