Pašreiz esat atvēruši iepriekšējo lapas versiju - un tāpēc informācija var būt novecojusi. Ieteicams skatīt jauno lapas versiju: www.cesis.lv.

    
              LV    RUS    ENG    GER    Sestdiena, 2019.gada 20.jūlijs   Vārda dienu svin: Ritma, Ramona
  
 Par Cēsu novadu
 Pašvaldība
 Tūrisms
 Sociālā palīdzība
 Kultūra
 Izglītība
 Sports
 Uzņēmējdarbība

















Top.LV

Latvijas Reitingi







2011.gada 19.augusts  


Uzsākti būvdarbi topošajā Vidzemes mūzikas un kultūras centrā

Šovasar noslēgtais līgums par Cēsu kultūras nama ēkas pārbūvi paredz, ka 2013. gada beigās durvis vērs Vidzemes mūzikas un kultūras centrs — daudzfunkcionāla koncertzāle 800 vietām, kā arī telpas Cēsu mūzikas vidusskolai. Šobrīd ir uzsākti pirmie darbi, lai šo mērķi sasniegtu.

Cēsu Viesīgās Biedrības nams Raunas ielā 12 ir būvēts pēc arhitekta Augusta Malvesa 1913. gadā tapušā projekta. Lai arī nams ir piedzīvojis ugunsgrēku, tas ir saglabājies līdz mūsdienām sākotnējā izskatā. Lielas pārbūves nav notikušas, ja neskaita padomju laikos būvēto pagalma korpusu.

Apjomīgais pārbūves projekts, kas tiek finansēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu, paredz izveidot mūsdienīgu, daudzfunkcionālu akustisko koncertzāli ar 800 sēdvietām, mācību telpas Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņiem, mēģinājumu telpas Vidzemes kamerorķestrim, amatiermākslas kolektīviem, mūzikas bibliotēkai. Ēkā paredzēta arī mākslas galerija, kafejnīca, biroju telpas.

Autoru piedāvātās kompleksa arhitektūras koncepcijas pamatā ir apsvērums:

·        izcelt autentiskās saglabājamās vēsturiskās būves substances,

·        jaunbūvētās daļas tiek risinātas ar izteikti laikmetīgiem paņēmieniem.

Pilsētbūvnieciskā aspektā ēka kompozicionāli iecerēta kā vietas centra kvartālu apbūves noslēgums, veidojot mūsdienīgu apjomu ar fasādi pret skvēru un noslēpjot brandmūri. Jaunais administrācijas korpuss plānots kā vertikālā dominante, kas sasaucas ar Raunas un Izstādes ielas pretējā stūrī esošo ēku ar stūra torni.

Galvenā ieeja jaunajā koncertzālē plānota no skvēra kvartāla stūrī, to paplašinot (nojaucot esošo transformatora apakšstaciju) un veidojot priekšpagalmu atbilstoši galvenajām apmeklētāju plūsmām. No šī laukuma paredzēta arī ieeja Kultūras centra administrācijas blokā.

Skvēra labiekārtojumu paredzēts nedaudz mainīt, lai tas sakļautos ar jauno funkcionālo plānojumu. Iespēju robežās plānots saglabāt esošos kokus, kā arī nesen tapušo strūklaku un soliņus, papildinot ar jauniem koku un dekoratīvu krūmu stādījumiem. Laukumiņā iepretim galvenajai ieejai koncertzālē ir izvēlēta vieta Kārļa Jansona veidotajam Alfrēda Kalniņa piemineklim, ka šobrīd atrodas patreizējās mūzikas vidusskolas pagalmā.

Pārbūves projektu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds no vairākām aktivitātēm: 3.4.3.1. aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionālu centru izveide”, kuras ietvaros apstiprinātais finansējums ir  4 116 210,66LVL, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 3 489 568,48 LVL, valsts budžeta dotācijas apmērs pašvaldībai 184 741,86 LVL, kā arī no aktivitātes 3.6.1.1. „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”, kuras ietvaros piesaistīts līdzfinansējums 5 401 576 lati. Pēc iepirkumu veikšanas un visu ar būvniecību saistīto līgumu noslēgšanas, Cēsu pašvaldība veiks grozījumus projektos, jo apstiprinātais finansējums krietni pārsniedz nepieciešamās izmaksas projekta īstenošanai. Ietaupītie līdzekļi tiks novirzīti citu pilsētvidei svarīgu objektu sakārtošanai.

 

Laine Madelāne

Projekta koordinatore



Atpakaļ...



     Aktualitātes

     Pasākumi




     Ziņu arhīvs
 




















© Cēsu novada pašvaldība, Bērzaines iela 5, Cēsis, Cēsu novads, LV-4101, tālrunis 64161800, fax 64161801, e-pasts: iac@dome.cesis.lv. izstrādāts: evolution.lv