Pašreiz esat atvēruši iepriekšējo lapas versiju - un tāpēc informācija var būt novecojusi. Ieteicams skatīt jauno lapas versiju: www.cesis.lv.

    
              LV    RUS    ENG    GER    Svētdiena, 2019.gada 22.septembris   Vārda dienu svin: Māris, Mārica, Maigurs
  
 Par Cēsu novadu
 Pašvaldība
 Tūrisms
 Sociālā palīdzība
 Kultūra
 Izglītība
 Sports
 Uzņēmējdarbība

















Top.LV

Latvijas Reitingi







2009.gada 23.janvāris  


Cēsu alus iegūst starptautiski atzītu kvalitātes sertifikātu

AS „Cēsu alus”, veicot vērtīgu ieguldījumu kvalitātes pilnveidē, ieguvis augstākā līmeņa kvalitātes sertifikātu, kas globālajā pārtikas tirgū tiek uzskatīts par labas pārtikas produktu ražošanas prakses etalonu.

Veiksmīgi realizējot pārsertifikācijas procedūru, AS „Cēsu alus” ieguvis vienu no stingrākajiem brīvprātīgi piemērojamajiem pārtikas nekaitīguma un kvalitātes vadības standartiem pasaulē – sertifikātu BRC Global Standard for Food Safety.

„Pārtikas drošība ir viens no lielākajiem vaļiem, un ko balstās pārtikas ražošanas nozares politika vispār. Kvalitāte ir viena no Cēsu alus ražoto dzērienu zīmolu prioritātēm un šis sertifikāts vēlreiz apliecina, ka piedāvājam augstākās kvalitātes produktus,” pauž AS „Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone Zatlere.

Pārsertifikācijas procesā Cēsu alus ieguvis standarta jaunāko – pilnveidoto versiju. Līdz šim pasaules pārtikas nozarē bija spēkā 2005.gadā ieviestā standarta versija. 2006. gadā AS „Cēsu alus” bija pirmais pārtikas ražošanas uzņēmums Latvijā, kas ieguva "BRC Global Standart – Food" sertifikātu, kļūstot par labas pārtikas produktu ražošanas prakses flagmani valstī.

Standarta prasību ieviešana pārtikas uzņēmumā nozīmē integrētas pārtikas nekaitīguma, kvalitātes, legalitātes nodrošināšanas sistēmas ieviešanu, kas apvieno kvalitātes vadības un ražotnes vides prasības, produktu, procesu un personāla kontroli. Lai saņemtu uzlabotā standarta sertifikātu, uzņēmums veica nopietnu darbu un ieguldījumus uzņēmuma drošības sistēmu pilnveidē un struktūras atbildību definēšanā. Kā atzīst AS „Cēsu alus” Kvalitātes vadītāja Ineta Jonase: „Uzlabotā standarta versija nosaka augstāku drošuma līmeni ražotnē un tiešu augstākās vadības atbildības funkciju pār ražošanas procesiem, kas kopumā ietekmē produktu kvalitātes sniegumu”.  

Saņemtais kvalitātes sertifikāts sniedz Cēsu alus produkcijas kvalitātes un reputācijas mēroga paplašināšanu, jo lielākie tirdzniecības ķēžu klienti gan pasaulē, gan Latvijā augstu vērtē šo standartu, kas garantē produkcijas augsto kvalitāti, nekaitīgumu un drošumu patērētājam.

BRC (British Retail Consortium) – Lielbritānijas tirgotāju asociācija, kuras izstrādātajā un starptautiski atzītajā standartā "BRC Global Standart – Food" ir noteiktas prasības pārtikas uzņēmumiem, kas piegādā produktus tirdzniecības ķēdēm un citiem uzņēmumiem.

Informācijai:

Akciju sabiedrība Cēsu alus ir otra lielākā alus darītava Latvijā un visvecākā alus darītava Ziemeļeiropas reģionā. 98% balsstiesīgo akciju pieder somu koncernam OLVI Oуj. Kopš 2001. gada uzņēmuma attīstībā investēti 25 miljoni latu, no tiem 7 miljoni 2008. gadā – ražošanas kompleksa paplašināšanā un skārdeņu pildīšanas līnijas uzstādīšanā. AS Cēsu alus produktu portfelī ir plaši pārstāvētas astoņas dzērienu kategorijas: alus, alkoholiskie kokteiļi, sidri, enerģijas dzērieni, near water (bagātināts ūdens), sulas, sulu dzērieni, bezalkoholiskie dzērieni.

 

 

Papildus informācija:

Agita Baltbārde

AS Cēsu alus Sabiedrisko attiecību vadītāja

agita@cesualus.lv

Tālr. 67511390; 29133073



Atpakaļ...



     Aktualitātes

     Pasākumi




     Ziņu arhīvs
 




















© Cēsu novada pašvaldība, Bērzaines iela 5, Cēsis, Cēsu novads, LV-4101, tālrunis 64161800, fax 64161801, e-pasts: iac@dome.cesis.lv. izstrādāts: evolution.lv